Европейските външни министри отново осъдиха ескалацията в Близкия изток.  След края

...
Европейските външни министри отново осъдиха ескалацията в Близкия изток. 
След края
Коментари Харесай

Европейските външни министри отново осъдиха ескалацията в Близкия изток

Европейските външни министри още веднъж осъдиха ескалацията в Близкия изток. 

След края на срещата им в Люксембург - висшият представител на Европейски Съюз по външните работи - Жозеп Борел, още веднъж прикани " Хамас " да освободи неотложно всички заложници . Той добави, че Израел има право да се отбранява, само че това би трябвало да се случва в сходство с интернационалното право, което значи да няма последствия за цивилното население.

" Отново казахме, че Израел има право да се пази и това би трябвало да се случва в сходство с интернационалното филантропично право, което не може да бъде реторично, а би трябвало да е цялостно със смисъл. Не може да се повтаря, както повтаряме от години поддръжката за по този начин нареченото решение за две страни. Правото на самозащита, като всяко друго си има предели. И тези предели са интернационалното право . Казвали сме го няколко пъти и го повтаряме още веднъж ", уточни Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз по външните работи и сигурността.

Министрите са разискали и войната в Украйна, както и напрежението сред Азербайджан и Армения след интервенцията на Баку в Нагорни Карабах, след която десетки хиляди арменци напуснаха противоречивия район. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР